OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

Entrevista a Òscar Pérez, guanyador de la Tor des Geants 2012, l'anomenada cursa més dura del món

Última entrada: Unes vacances triplement intenses

Hidratació, alimentació i més, per Emma Roca

El millor de la xerrada que la campiona del món de raids va impertir a la botiga Annapurna de Barcelona

Calendari de curses de febrer i març 2013

Les curses més destacades dels mesos de febrer i març del 2013 en diferents distàncies i terrenys a Catalunya

dimecres, 28 de març del 2012

Calendari de curses abril i maig 2012

Amb l'entrada de la primavera probablement molta gent torna a tenir ganes de sortir a córrer doncs el clima acompanya i ja no cal portar vàries capes de roba a sobre. Els mesos d'abril i maig són dels millors per entrenar i posar-se un dorsal. Així doncs, com cada mes us deixem un resum del ventall de curses dels mesos d'abril (un mes sempre interessant i amb curses multitudinàries com El Corté Inglés i Bombers) i també de maig, perquè pugueu anar pensant i planificant el que fareu.

ABRIL


10 KM DE LA LLAGOSTA

Dia i hora: Diumenge 1 - 10:00 h.
Lloc: La Llagosta
Distància: 10 km (asfalt)
Més informació aquí



CURSA NÀSTIC


Dia i hora: Diumenge 1 - 11:00 h.
Lloc: Tarragona (Nou Estadi)
Distància: 5 km (asfalt)
Més informació aquí


CURSA DE FONS DE CANOVELLES

Dia i hora: Dilluns 9 - 10:00 h.
Lloc: Canovelles (Pavelló Tagament)
Distància: 15 km (terra)
Més informació aquí




LA GRAN FOLLADA 3.0

Dia i hora: Diumenge 15 - 10:00 h.

Lloc: Igualada
Distància: 6,9 km (terra)
Més informació aquí
Curiositat: Es corre amb parelles i lligats amb una corda




CURSA EL CORTÉ INGLÉS

Dia i hora: Diumenge 15 - 9:30 h.
Lloc: Barcelona (Gran Via-Passeig de Gràcia-Plaça Catalunya)
Distància: 11 km (asfalt)
Més informació aquí


CURSA DELS BOMBERS 

Dia i hora: Diumenge 22 - 10:00 h.
Lloc: Barcelona (Parc de la Ciutadella)
Distància: 10 km (asfalt)
Més informació aquí



MARXA PELS CAMINS DELS MATXOS


Dia i hora: Diumenge 22 - 6:30 h.
Lloc: Torelló (Plaça de la Sardana)
Distància: 62 km (muntanya)
Més informació aquí


CURSA NOCTURNA CIUTAT DE L'HOSPITALET

Dia i hora: Dissabte 28 - 21 h.
Lloc: Hospitalet de Llobregat 
Distància: 10 km/ 5 km (asfalt)
Més informació aquí


ULTRA-TRAIL BARCELONA

Dia i hora: Dissabte 28 - 7:00 h.
Lloc: Sitges (Plaça de la Fragata)
Distància: 109 km/ 73 km/ 21 km (muntanya)
Més informació aquí



MULLA'T I CORRE PER L'ESCLEROSI MÚLTIPLE

Dia i hora: Diumenge 29 - 10:00 h.
Lloc: Circuit de Catalunya de Montmeló
Distància: 10 km (asfalt)
Més informació aquí



MAIG




MITJA MARATÓ CIUTAT DE GIRONA


Dia i hora: Diumenge 6 - 9:30 h.
Lloc: Girona
Distància: 21,097 km (asfalt)
Més informació aquí



10 KM CALELLA (cursa solidària)

Dia i hora: Diumenge 6 - 10 h.
Lloc: Calella (Passeig Manuel Puigvert)
Distància: 10 km (asfalt)
Més informació aquí



MARXA ROMÀNICA DE RESISTÈNCIA

Dia i hora: Dissabte 12 i diumenge 13 - 18:00 a 19:00 h.
Lloc: Navàs
Distància: 80,2 km (muntanya)
Més informació aquí


CURSA DE POLICIA DE CATALUNYA

Dia i hora: Diumenge 13 - 10:00 h.
Lloc: Manlleu/Vic
Distància: 10 km (asfalt)
Més informació aquí


COSTA BRAVA XTREM RUNNING

Dia i hora: Divendres 18 a Diumenge 20 - 14:00 h.
Lloc: Blanes (Passeig Marítim)
Distància: 135 km (pista,muntanya)
Més informació aquí



CURSA POPULAR DE NOU BARRIS

Dia i hora: Diumenge 20 - 9:30 h. (per confirmar)
Lloc: Plaça Major de Nou Barris
Distància: 10 km (asfalt)
Més informació aquí


CURSA POPULAR PARETS DEL VALLÈS

Dia i hora: Diumenge 20 - 10 h.
Lloc: Parets del Vallès (Pavelló d'Esports)
Distància: 10 km (asfalt)
Més informació aquí



ASICS TRAIL SANTE ESTEVE

Dia i hora: Diumenge 27 - 09:00 h.
Lloc: Sant Esteve de Palautordera
Distància: 27,5 km (muntanya)
Més informació aquí



CURSA POPULAR CAN MERCADER

Dia i hora: Diumenge 27 - 8:30 h.
Lloc: Cornellà de Llobregat (Plaça Joan Miró)
Distància: 10 km (asfalt)
Més informació aquí


Agafa'm si pots

dilluns, 26 de març del 2012

Marató de Barcelona 2012: la contracrònica

Tenia ganes d'anar a Barcelona i viure l'espectacle de la Marató. Volia respirar aire maratonià en directe i a la vena, en el seu màxim exponent. Però el que he vist i he sentit ha superat les meves expectatives. Tot i no córrer, me'n vaig amb una sensació estranya, content per tots aquells que l'han acabada i amb molta enveja - sana, esclar -. Emocionat, també, per la cursa d'en Jaume Leiva, que no ha pogut aconseguir el temps que volia tot i que ho ha deixat tot sobre l'asfalt barceloní.

El meu primer punt és Passeig de Gràcia, km 14, on noto des del primer moment un ambient especial. El públic  que espera els corredors es mescla amb tot tipus de visitant de la ciutat. Una ciutat tan cosmopolita i variada que, per un dia, cedeix el protagonisme absolut al running i a la prova més bonica de l'atletisme. Les primeres sirenes de policia enganyen, doncs quan tothom espera veure el grup capdavanter d'atletes de raça negra liderant la prova, el públic es troba amb els primers classificats en cadira de rodes, amb un mèrit igual o superior als altres. 
Després, ja sí, apareixen els corredors, amb un grupet que lidera la prova, efectivament, tots de raça negra, i un grup perseguidor amb Jaume Leiva i Chema Martínez entre els integrants. Passen com una bala i em recorda a la sensació d'anar a veure una volta ciclista: esperar minuts i minuts per veure passar els protagonistes com una exhalació. 

Grup capdavanter, Km 14

D'aquí direcció Plaça Espanya, on l'ambient és força bo tot i faltar encara molts minuts per l'arribada dels primers classificats. Se'm posa la pell de gallina quan  observo la recta per on vindran els corredors, esgotats -o no-, però tots contents d'arribar. De veure la corba amb el rètol del km 42 i la recta final de 195 metres capitanejada per diversos arcs inflables. Pura màgia. 

El sol comença a picar de valent però això no importa a tot el públic que es concentra a l'arribada, entre unes grades muntades que permeten veure tota la recta final. Mentrestant, segueixo amb delit la cursa via Twitter i la situació d'en Jaume Leiva. I no sóc l'únic, crec, perquè no em canso de veure samarretes de suport amb el lema "I run with leiva", una samarreta, que tot i ser casera, jo també porto.
La marató és una distància difícil, a vegades cruel i desagraïda, que es converteix, depèn del dia, en una barrera impossible de sortejar fins i tot per grans com Chema Martínez, que abandona al km 28.
Uns 42.195 metres que ajunten llàgrimes de tristesa i de felicitat, alegries i decepcions. Un escenari de contrastos, també el de Zurich. Mentre molts aplaudeixen la vinculació de l'empresa amb la Marató, alguns criden contra els acomiadaments de treballadors mitjançant una pancarta. 

El temps passa i els primers classificats arriben. Però no en Jaume. On està? Què passa? Preguntes que omplen el cap de tots aquells que, amb samarreta o no, volien veure com aconseguia la mínima olímpica. 2 h 13', 14', 15'... El somni s'esvaeix. De cop. Amb un parell de minuts. No res. Finalment arriba, desil·lusionat, amb el cap cot, trist, decepcionat, xocant de cara amb la crueltat, però demostrant ser un gran campió, un valent. 

Jaume Leiva a la recta final d'arribada

Amb tristesa, molts ens dirigim davant la carpa dels atletes d'elit, on esperem veure en Jaume. Triga, es fa esperar, lògic. Està ensorrat però allà té una munió d'amics per donar-li suport. Finalment apareix i s'emociona. L'alegria dels corredors que arriben just darrere seu contrasta amb la decepció que mostra el seu rostre. No ha pogut ser. Com després explica ell mateix (la seva crònica), ha tingut problemes estomacals seriosos que li han portat a haver de, fins i tot, "descarregar" en tres ocasions. Tot el seu equip demana que pari però ell s'hi resisteix. En contra de tota lògica i donant l'esquena a totes les adversitats, arriba i ho fa per tots aquells que minuts després el consolen i l'abracen. No ha pogut ser però és qüestió de temps. Ha demostrat el seu potencial i acabarà complint el seu somni. De talent no n'hi falta, de ganes tampoc, i suport, encara menys.

Ànims, el millor que pot rebre en Jaume en moments així

La marató representa un ventall de llums i ombres. Cada cursa és una història: corredors que creuen la línia en 2 h 30' acaben decepcionats mentre que aquells que tarden just el doble arriben exultants, en un núvol.

La marató deixa un bon temps del guanyador (Chepkwony, 2h 11' 14"), un rècord en la prova femenina (Chepkomy, 2h 26' 53"), un rècord del món paralímpic en atletes d'un braç (Khamouch) i milers d'experiències personals inoblidables, encara que aquells que es van tristos l'intentaran oblidar ràpid. I també una idea, més clara que mai: I run with Leiva.


Agafa'm si pots

dilluns, 19 de març del 2012

19.455 valents, 42.195 metres per gaudir

Finalment ha arribat el moment. No la correré però aquest any fa setmanes que espero amb ganes que arribi la Marató de Barcelona. Enguany s'han superat tots els rècords històrics de participació i ni més ni menys que 19.455 valents s'han apuntat a la prova. Bestial.
Corredors, la majoria d'ells, que deixaran enrere molts entrenaments i moltes hores dedicades a preparar-se com cal per una cita tan emblemàtica i bonica com és una marató. Alguns d'ells intentaran batre la seva marca, d'altres simplement sortiran amb l'objectiu d'acabar i arribar a plaça Espanya doncs fan el seu debut en aquesta distància.

Recorregut de la cursa

Amb el patrocini  de Zurich i l'organització una vegada més de RPM Racing, la marató de Barcelona espera situar-se aquest any entre les 4 maratons més importants d'Europa. Tot dependrà del nombre d'arribats. 

Diumenge Barcelona serà una festa i a partir de les 8:30 del matí (recordeu el canvi d'horari) els carrers han d'estar plens de gom a gom per animar a tots els participants. Jo ja tinc planejat més o menys els punts per on passaré a veure els corredors. Animar, els animaré a tots, esclar, però amb especial èmfasi a en Jaume Leiva, el gran atleta català que diumenge buscarà la mínima olímpica pels Jocs de Londres d'aquest estiu. La preparació d'en Jaume ha sigut increïble amb grans marques pel camí, com en la Mitja de Granollers o la de Barcelona, i ara només és qüestió de demostrar que val i molt. 

Logo de la Marató de Barcelona 2012

Així doncs, alguns motius per assistir a la cursa:

- Per gaudir d'un ambient espectacular i únic, a l'alçada dels millors esdeveniments esportius d'Europa.
- Per animar als corredors i corredores que tan han lluitat i patit per arribar en forma a la cursa.
- Per ajudar als participants a superar el temut "mur" que es trobaran a partir del km 30.
- Per veure estrelles del running com José Carlos Hernández, Jaume Leiva o el madrileny Chema Martínez, lluitant cos a cos per una plaça pels Jocs de Londres.
- Per animar a en Jaume i ajudar-lo a complir el seu somni.
- En definitiva, per gaudir de la cursa i perquè no, enganxar-se a aquest esport tots aquells que encara no l'han provat.


Jo no m'ho perdré, i vosaltres?


Agafa'm si pots

diumenge, 11 de març del 2012

Crònica de la Cursa de Caldetes 2012

Per tercer any consecutiu he participat als 10 km de Caldetes, que m'agrada molt pel seu ambient i que trobo que té un recorregut ben entretingut. És pot dir, doncs, que des de que vaig començar a córrer amb regularitat, no he fallat a la cita.
Les condicions amb que venia aquest any, però, eren diferents. Com sabreu (perquè no paro de queixar-me cada setmana jeje), arrossego un mal d'estómac des de fa força temps que, de moment, no té solució a curt plaç. Així doncs, anava a Caldetes una mica a "veure-les venir". 

La sortida de la cursa de Caldetes

Les sensacions eren dolentes abans de començar i com diu l'Arcadi al seu nou llibre, les sensacions prèvies mai enganyen. Amb el nou recorregut, ens han fet començar pujant la Riera i ens hem desviat cap a l'esquerra fins gairebé al punt més alt de poble. A partir d'allà ja hem baixat fins al passeig marítim per fer la resta del recorregut amb normalitat. 

Com era d'esperar, doncs, he patit amb el malestar estomacal i amb el conseqüent "flato". Temps final: 43:59, 13è de la categoria i 113º de la general. 
El temps no és bo però em quedo amb una dada curiosa. He quedat per davant de la primera dona, Vanesa Sancho, del F.C.Barcelona, per uns 20 segons de diferència (a la foto de baix es pot veure). La veritat és que quan el públic l'animava i li deia que era la primera, no m'ho acabava de creure jeje 

A la pujada final, amb la primera dona just al darrere      Font: Edu Pau 

Ara és qüestió de seguir entrenant i confiar en que algun dia el mal d'estómac disminuirà i podré tornar a córrer mínimament en condicions ja que, actualment, ho faig sabent que tard o d'hora em veuré obligat a baixar el ritme pel malestar i el flato i a patir. Encara està per decidir però crec que enguany no correré ni Corté Inglés ni Bombers. Tot i l'ambient, aquesta última és una cursa força cara i que, no sé perquè, mai m'ha anat bé. Crec que no tornaré a posar-me un dorsal fins a la Cursa nocturna de l'Hospitalet (28 abril), molt recomanable i on recompensen als corredors amb una excel·lent fideuà!!

Classificacions 


Agafa'm si pots

dimarts, 6 de març del 2012

Començament difícil d'any

Mentre que l'any 2011 es pot catalogar de força bo esportivament parlant, del que portem de 2012 no es pot dir el mateix. Vàries circumstàncies com la falta de temps per entrenar a causa dels estudis i els problemes de mal d'estómac han fet que, de moment, no acabi de sentir-me bé corrent. Les males sensacions que he tingut en molts entrenaments han fet que els resultats posteriors en les curses no siguin els esperats ni desitjats. 

Aquest any vaig decidir - principalment per un motiu de temps - que faria de mitjana una cursa per mes, a excepció d'algun com l'abril on hi ha un bon i interessant repertori de curses, entre elles la Cursa El Corté Inglés, la dels Bombers, la nocturna de l'Hospitalet o la de Canovelles, que m'agradaria fer algun dia. 
De moment, doncs, vaig córrer Sant Antoni al gener i la Mitja de Barcelona al febrer. Tot i ser distàncies diferents, en els dos casos vaig patir bastant per culpa del mal d'estómac.
Ara mateix estic centrat en arreglar aquests dolors i que em molestin el menys possible a l'hora de córrer, ja que ha arribat un punt que per moments -com aquests últims dies- no puc ni sortir a entrenar. 

10 km nocturns de l'Hospitalet de Llobregat

La planificació de la temporada, a més, tampoc està molt clara ja que, igual que l'any passat, m'havia marcat com a objectiu principal participar (i acabar) la Núria-Queralt-Berga (92 km) a l'estiu per treure'm l'espina de l'any passat però he vist que per dates no em va gens bé i gairebé no em podria preparar amb condicions així que potser hauré d'acabar renunciant-hi.

Aquest diumenge toquen els 10 km de Caldetes, una cursa que faré per tercer cop consecutiu i que m'agrada molt, amb un ambient agradable i un circuit divertit. A més, sembla que enguany es modifica al principi i es començarà amb pujada per després baixar i agafar el passeig. Tot i que arribo malament, aniré a gaudir sense pensar gaire en el temps. No es poden demanar miracles tampoc.

Diuen que quan una cosa va malament, el millor que pots fer és pensar positivament en que canviarà i que aviat anirà bé. Haurem de fer-ne cas!

10 km de Caldetes (Caldes d'Estrac)

David

Agafa'm si pots

divendres, 2 de març del 2012

Presentació de "Les petjades dels herois"

Ahir es va presentar al Corté Inglés de Portal de l'Àngel (a les 19 h.) el nou llibre (el segon que escriu) de l'Arcadi Alibés
Les petjades dels herois tracta la mítica distància dels 42 km i 195 metres en dos vessants diferents. Per una banda, una part més aviat històrica on s'expliquen els orígens d'aquesta prova màgica i el desenvolupament de cada una de les maratons olímpiques que s'han disputat. D'altra banda, l'autor complementa el relat de cada una de les maratons olímpiques amb la seva experiència personal
Un mix d'història i vivència personal que fa d'aquest llibre un tresor pels amants de la història de l'atletisme, de l'olimpisme, de la marató i d'aquest esport en general.


L'amor incondicional a aquesta prova s'hi uneix el fet que l'Arcadi està a punt de culminar un projecte molt complicat i que, segons explica ell mateix, probablement sigui el primer a completar en tot el món. Es tracta de córrer les maratons de les vint-i-dues ciutats que han sigut olímpiques. A hores d'ara només li falta Los Angeles, que tot i que estava previst fer-la aquest any, finalment sembla que l'haurà de deixar per més endavant. La que sí sembla que podrà córrer enguany és la de Río de Janeiro, seu olímpica dels Jocs 2016. 

Tot i que encara no he començat el llibre, ja el tinc a les mans i corresponentment dedicat i firmat. En breu el començaré i estic segur que el devoraré, com ja vaig fer amb el primer de l'Arcadi, Córrer per ser feliç

La presentació va ser agradable i interessant, amb un ambient distès i gairebé es podria dir que familiar. En l'acte van intervenir una membre de l'editorial Ara Llibres (perdoneu però no en recordo el nom), l'Andreu Ballbé (ex atleta olímpic i actual responsable de Championchip Catalunya), que per cert va fer riure en diverses ocasions als assistents, i en Bernat Soler, l'home que actualment posa la veu als partits de futbol a TV3 i que recentment s'ha introduït al món del running. Tots aquests van deixar pas a l'autèntic protagonista, l'autor del llibre.

En un moment de la presentació del llibre
A l'acte hi van assistir moltes cares conegudes com en Xavier Bonastre, l'Artur Peguera, Xavi Torres, Imma Pedemonte o l'atleta José Luis Blanco.

Sense poder-ne extreure encara una conclusió crec que és un llibre de lectura obligatòria per a tot aquell que estimi aquest esport i sobretot per a aquells que estan descobrint el particular món de la marató.


Agafa'm si pots

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More