OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dijous, 4 d’octubre del 2012

Atletes de ferro (04-10-12)

Diumenge vaig tenir el plaer de viure un triatló de distància Ironman en viu, des de l'inici fins al final: la Challenge Barcelona-Maresme. Concretament, amb una acreditació de premsa que em va permetre veure de ben a prop com arribaven a meta els triatletes d'elit. Com passa amb moltes coses, no és el mateix viure-ho de lluny que en directe, de ben a prop. El triatló, com el running, és un esport que està a l'alça i val la pena seguir-lo, molt intens, amb pocs moments de pausa, que obliguen a l'atleta a tenir un alt grau de concentració durant, a vegades, moltes hores. La distància Ironman -3,8 quilòmetres de natació a mar obert, 180 en bicicleta i 42,195 de carrera a peu-, a més, és especial, per tot el que comporta. 

El vencedor, Bas Diederen  Foto: David Giménez

A diferència de les curtes distàncies o del Half, on acostuma a haver-hi més varietat de triatletes, la distància reina concentra una sèrie d'aficionats a aquest esport que estan molt ben preparats, amb moltes hores d'entrenament acumulades. La prova requereix diversos elements, entre els quals no només hi ha la pura resistència. Capacitat de superació, d'esforç, resistència mental entre d'altres. Són, com el mateix nom diu, homes -i dones, és clar- de ferro. A Calella mateix, durant la marató, es va poder veure l'esforç i la superació en persona. Centenars de triatletes lluitant contra ells mateixos per complir el que per molts és un somni d'infància. Una prova, en el fons, que personalment em resulta impensable de fer, encara que el triatló m'agradi i hagi fet esport tota la vida.

Llegint cròniques de la Cavalls del Vent, es pot veure com la situació realment en molts moments va ser crítica 

També de ferro són tots els atletes que el dissabte van competir a la Cavalls del Vent -cursa que, per cert, vam poder comentar al nostre Twitter al llarg de tot el dissabte-. Una edició que serà recordada per la seva duresa a causa de les condicions climàtiques. Pluja constant, vent i fred. Ingredients que van obligar a abandonar a més de 600 participants. Llegint cròniques, es pot veure com la situació realment en molts moments va ser seriosa i crítica, fins a tal punt que una atleta veterana i estimada per a molts, la Teresa Farriol, va morir a causa del sobreesforç. Deixant de banda els extraterrestres com en Kilian o la Núria Picas, vencedors de la prova, tots els participants de la prova s'han de considerar herois i homes de ferro, del primer a l'últim. 

La vencedora de la prova, Núria Picas  Foto: Jordi Saragossa

David Giménez
Agafa'm si pots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More