OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dimecres, 24 d’agost del 2011

Catalunya, terra d'estrelles

Fa setmanes us vam anunciar per aquest mateix blog que pròximament tindríeu una sorpresa, tot i que no vam assenyalar de quin tipus. Doncs bé, ha arribat l'hora. És un intent d'apropar-me (i alhora, apropar-nos tots) a les grans estrelles del running i sobretot, de fer veure a tothom el gran nivell que té el running català (un nivell que es podria exemplificar en nombrosos esports) així com també altres disciplines que hi estan connectades com el triatló.
Per tal de fer-ho, intentaré entrevistar a algunes d'aquestes estrelles d'elit i poder-les conèixer així de forma més propera i fàcil. 
La col·lecció (que portarà el nom de "Catalunya, model de talent") tot i que es desconeix la freqüència amb la que es publicaran els capítols i el nombre que sortiran, s'intentarà perllongar el màxim possible. 

Així doncs, la primera figura d'aquesta humil i petita sèrie serà Roger Roca. Especialista en carreres de fons i duatló, aquesta estrella d'Igualada realment és un talent amb totes les lletres. Entre el seu palmarès, que faria desmaiar a més d'un, s'hi inclou una primera posició en el Campionat d'Espanya Absolut de Marató  2005, una segona posició en el Campionat d'Europa de Duatló així com cinc ors (tres en mitja i dos en 10 km) en els Campionats de Catalunya, on és l'autèntic rei. 
Tot un referent a la Marató de Barcelona, on l'any 2008 va aconseguir una espectacular 3º posició
En Roger no només corre grans competicions sinó que també es deixa veure sovint en les curses populars, on lògicament la majoria de cops imposa la seva llei. Entre les seves victòries destaca l'aconseguida a la famosa i mediàtica Cursa de El Corté Inglés, l'any 2004. Però també la de Cornellà, Sant Antoni, Jean Bouin. Això per no citar la seva distància preferida, la mitja marató.
Pels que els hi agraden les marques, aquí van les seves: 29'16'' (10 km), 1:03'57'' (Mitja) i 2:16'32 (Marató).

L'atleta català es prepara ara pel Mundial de Duatló que es disputarà ben aviat a Gijón (setembre) i pel qual s'ha entrenat molt i molt dur. Com ell sap fer. Ningú li garanteix que guanyarà però el que queda clar és que ho donarà tot per estar a dalt i lluitar per les medalles. 

Pròximament doncs us oferirem l'entrevista que ha fet aquest blog a en Roger, un referent de l'atletisme català.
 

Agafa'm si pots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More