OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dilluns, 13 d’agost del 2012

Uns Jocs Olímpics per recordar

S'han acabat els Jocs Olímpics. Després de dues setmanes molt intenses, amb moltes emocions, moltes proves diferents, amb decepcions i alegries, s'ha acabat. Ara toca esperar quatre anys, fins al 2016, on Río de Janeiro acollirà la cita olímpica. Quatre anys, un període que sembla molt llarg i que, efectivament, ho és, però que a la vegada fa especial aquesta competició i obliga a gaudir-la al màxim. 

És difícil definir el botí que s'ha endut la delegació espanyola d'aquests Jocs ja que medalles que havien de ser segures no s'han aconseguit i a l'inrevés. De tota manera ho deixaria en acceptable. 

Festival de colors durant la cerimònia de clausura a l'Estadi  Via:London2012

Pel que fa a l'atletisme, a banda de Bolt -què dir d'ell, tret que segueix fent història-, destacaria per sobre de tot al kenyà David Rudisha, amb el seu espectacular i sobrenatural rècord del món en els 800 metres: 1:40:91.

També cal destacar a l'ugandès Kiprotich, or en la marató per davant dels dos grans corredors de Kènya -Kirui i el també Kiprotich-. I si parlem de superació i de màxima exigència -sense menysprear la marató, evidentment-, s'ha de parlar dels 50 quilòmetres marxa masculins. El vencedor, el rus Kirdyapkin, va fer un temps de 3 h 35 min. Una prova molt dura on la majoria dels participants van arribar totalment buits a la meta, amb defalliments inclosos.

En un Jocs que, personalment, crec que es poden valorar de molt positius, en destacaria el següent:

Verd


- Ja sigui l'Estadi Olímpic per l'atletisme, els respectius estadis pel futbol, l'O2 pel bàsquet o els propis carrers de Londres per la marató o la marxa, la realitat és que la resposta del públic ha sigut extraordinària, amb molta animació i donant suport als esportistes des del principi. Chapeau.
Carrers plens a vessar d'aficionats durant la marató  Via: London2012

- Sense haver estat allà i havent pogut veure únicament el que s'ha vist per TV, es pot dir que l'organització ha estat força bona. Cap incident destacable, cap problema greu pel que fa a la seguretat i, en general, tot correcte.




- La cobertura dels Jocs per part de Televisió Espanyola crec que ha sigut de notable. Es nota que no són els primers Jocs que emeten i han sabut portar un esdeveniment que no és gens fàcil de coordinar i emetre. Molt d'esforç i treball per part dels professionals que han estat a Londres. Comentaristes consolidats, com Ernest Riveras, Paloma del Río -una llegenda en la gimnàstica - o Julia Luna que s'han complementat amb bons analistes i experts tècnics com Gemma Mengual, Javier Soriano o Tomás Carbonell. 
Això sí, també han comès alguns errors, sobretot a l'hora de decidir l'ordre i la preferència de les emissions. El cas, potser, més evident és l'últim dia de Jocs -el diumenge-, on van decidir tallar l'emissió de la Marató masculina en diverses ocasions -i durant força estona- per ensenyar l'Hongria-Espanya masculí de waterpolo, on es jugaven...el 5º i 6º lloc. Tallar un parell de cops durant cinc minuts no és problema però fer-ho les vegades que ho van fer, sí, i més podent-ho passar a Teledeporte -on podien haver anat combinant-ho amb el Rússia-Argentina de bàsquet- o, a dolentes, utilitzar el recurs de La 2, com van fer algun dia. També cal destacar que els 100 metres llisos masculins, segurament el moment més vist i esperat dels Jocs, es va emetre per Teledeporte ja que a La 1 feien Hulk...
Un altre punt a favor ha sigut la web (rtve), on cada dia estaven disponibles els directes de totes les proves que es feien en aquells moments per tal que el teleespectador no es perdés res (amb bona imatge, a més). També hi havia el servei "a la carta" per poder veure tot allò que un no havia pogut veure al moment. En aquest aspecte Televisió Espanyola ha estat de 10. 

Vermell


- L'assistència mèdica en aquests Jocs ha sigut, en general, insuficient per no dir inexistent.
Exemples: en els 110 metres tanques, l'ídol xinès Liu Xiang, que es va lesionar al poc de començar la prova, va haver de marxar coix cap a fora sense cap persona que l'ajudés. Finalment van haver de ser dos atletes -un d'ells l'espanyol Quiñonez- els que ajudessin al xinès a sortir de la pista. 
També va ser molt evident en els 50 km marxa, on els atletes arribaven totalment desfondats per l'esforç i no hi havia ningú que els anés a buscar per dónal's-hi aigua, una tovallola o senzillament per ajudar-los a mantenir-se drets ja que molts gairebé no podien moure's. Una persona per atleta i vàries cadires al voltant -no n'hi havia-  hauria de ser el mínim exigible.

El segon classificat, Tallent, a la meta dels 50 km's  Via:London2012

Ara toca esperar 4 anys per gaudir dels pròxims Jocs, que seran a Rio de Janeiro i que prometen ser també molt bons, amb punts a favor como els fantàstics paratges naturals o el clima. 


Agafa'm si pots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More