OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dijous, 14 de març del 2013

Un deute pendent

Un any més, Barcelona es vesteix amb les millors gales. Sota un niu de fotògrafs, càmeres i periodistes de tot el món, la ciutat ja ha posat des de fa uns dies la seva particular catifa vermella i espera que arribin les estrelles. Mentrestant, com a tot acte de luxe i glamour, es celebrarà un acte previ al gran dia on els protagonistes podran saludar-se i compartir opinions, experiències i els típics nervis.
No ens referim a la gala dels Premis Gaudí ni a la Barcelona Fashion Week sinó a la Zurich Marató de Barcelona. En la seva 35º edició, la marató de referència a Catalunya i Espanya aspira a créixer una mica més per apropar-se poc a poc a les grans dominadores del panorama europeu, com són Berlín o Londres.

Probablement, el 90% dels milers de corredors que diumenge intentaran complir amb els seus reptes tenen la cita marcada amb vermell en el calendari. Perquè no és una cursa més. Un 9% restant no la tenen destacada, doncs per ells suposo una prova més, fins i tot potser un entrenament, de cara a reptes més importants. I, després, hi ha Jaume Leiva

"Tot està al cap i si tens un objectiu i el segueixes.... l'aconseguiràs"

L'arribada del 2012, on va passar un autèntic calvari
Foto: Sport.es

Aquesta frase és del corredor de Terrassa, de l'entrevista que li vam poder fer el setembre de 2011. En aquells moments afirmava que el seu somni era arribar a ser internacional amb la selecció. Avui, el seu somni segueix sent el mateix però durant el camí ha fet un aposta important -qui sap si decisiva- per aconseguir-ho: deixar la feina i dedicar-se plenament als entrenaments.

El 2012, la recta de l'Avinguda Maria Cristina, convertida en una festa, va rebre un Jaume desfet física i anímicament, amb les llàgrimes com a fidel reflex d'una decepció. Aconseguir la mínima per anar als Jocs de Londres no havia estat possible. Però l'atletisme, com la vida, sempre t'acaba recompensant l'esforç.

Centrat únicament en entrenar fort i millor dia rere dia, ha confeccionat un calendari mesurat, meditat. Campió d'Espanya de mitja marató a Tordesillas i 33º al Mundial de la distància -4º europeu-, mentrestant a guanyat amb relativa facilitat proves destacades com la Behobia San-Sebastián. Dóna la sensació que fins i tot el Jaume ha reduït la seva presència a les xarxes socials, tancant-se una mica en la seva bombolla, un gest que possiblement tot atleta d'elit ha de fer quan prepara cos i ment per una cita tan important.

Barcelona li'n deu una i enguany, amb un recorregut encara més suau i amb una ciutat sencera bolcada, sembla l'ocasió perfecte per solucionar el deute pendent. Molts seran els que estaran pendents del transcurs de la cursa, pendents de saber si el Jaume va segons el guió previst o si està patint algun problema. Un servidor estarà a l'arribada, amb la seva samarreta de suport, pendent d'escoltar com l'speaker Alberto Montenegro informa de les classificacions. Esperant un gran resultat del Jaume. Com faran moltes i moltes altres persones, ja sigui a Plaça Espanya, a Passeig de Gràcia o a les seves cases. I run with Leiva.


David Giménez Font
Agafa'm si pots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More