OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dijous, 17 de març del 2011

Gaudir corrent però... a quin preu?

Abans de res d'es d'aquí volem donar un missatge de suport a Eric Abidal, que com ja tots sabreu li han detectat un tumor al fetge i avui mateix serà operat. Estem segurs que tot anirà bé i tard o d'hora el tornarem a tenir als terrenys de joc mostrant la seva qualitat i el seu nivell.

En aquests últims anys s'ha intensificat la campanya per incitar als joves a que facin esport (joves i no tan joves). El running és sens dubte una bona elecció si es vol començar a fer esport ja que no requereix una gran i alta condició física ni tampoc un coneixement tècnic - com pot passar amb el bàsquet o el tennis -, a banda que no es necessita companyia i sols necessites unes bambes, uns pantalons i una samarreta. I el que és més important, és un esport molt i molt saludable.


És per això que els que correm estem molt satisfets de veure que cada vegada són més aquells que s'animen a córrer i a iniciar-se en aquest esport. Però com es diu sovint, sense uns objectius clars i definits no es va enlloc. És important i imprescindible entrenar diversos dies a la setmana però encara ho és més si es complementa amb una cursa popular el diumenge. Allà és on es poden veure els avenços fets i gaudir de l'esport rodejat d'altres enamorats. Les curses populars són doncs l'excusa perfecte per córrer, conèixer gent, marcar-se objectius - i superar-los - i, en definitiva, gaudir d'una bona matinal esportiva.

Però ara bé, quin preu hem de pagar per poder tenir tot això? La crisi està afectant a tothom i a tots els sectors i àmbits, incloent també el món del running. Ja siguin curses amb trenta edicions a les esquenes o curses que tot just ara comencen, totes elles s'han hagut d'estrènyer el cinturó degut a les dificultats per trobar patrocinadors, per mantenir la bossa del corredor etc.
Algunes curses han optat per retallar infraestructures i moltes altres, per reduir la bossa del corredor  i eliminar tradicionals obsequis com la samarreta tècnica.
Però la majoria dels organitzadors han apostat per una altra solució: apujar considerablement els preus de les inscripcions. Amb la intenció de oferir el mateix servei als corredors i a poder ser no retallar cap prestació, molts han optat per augmentar la inscripció i aconseguir per aquesta via els diners necessaris per tirar endavant.
Cursa dels Bombers 2011
D'aquesta manera, curses que abans costaven 10 € ara han pujat a 14 o 15. Altres, com la Jean Bouin o la Cursa dels Bombers, arriben a les astronòmiques xifres de 15 i 17 € respectivament.

Particularment, +10 € (10 km) i de 17 € (21 km) és el que em dóna la referència de si una cursa és cara o no.

En definitiva és evident que s'està arribant a límits poc desitjables i s'haurà d'aturar aquest augment si no es vol veure un panorama en què els corredors (com ja passa en forçes casos) es comencin a plantar davant d'aquests preus abusius.

Agafa'm si pots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More