OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dilluns, 7 de març del 2011

Marató de Barcelona

Aquest diumenge va tenir lloc la marató de Barcelona, que es repeteix cada any desde l’any de la seva primera edició (a la ciutat de Barcelona) l’any 1980, ja des d’aleshores amb participació d’atletes de renom i coneguts, com en la primera edición la participació de l’atleta Domingo Catalán, que va finalitzar la cursa en segona posició. Pero no és una actualització per recorrer la historia de la marató de la ciutat comptal any per any.

La marató que té lloc pels carrers i avingudes de Barcelona ha comptat aquest any amb la participació de 13.062 corredors, malgrat els 15.075 inscrits inicialment, que la converteix amb la primera marató en superar els 15.000 inscrits en tot Espanya, i que, amb un gairabé 50% de participants extrangers dona a la idea de que és una marató reconeguda i important arreu del món que atrau a milers de corredors de totes les parts del planeta, aquest any comptavilitzades fins a 40 nacionalitats diferents. I sí, sembla que aquest any ha estat un any de records, no tan sols per el gran nombre d’inscrits i de participants de la prova sinó pel temps establert per el guanyador de l’edició d’enguany, que ha sigut a càrrec del kenià Levi Omari Matebo amb un registre de 2h07’31’’, convertint-se en la quarta millor marca del món d’aquest any i tan sols arrivant un segon per sobre al record de la prova establer per el seu compatriota Jackson Kotut l’any anterior. El podi d’aquest any el varen completar dos kenians més, Joseph Kimeli Langat amb un temps de 2h10’05’’ i Joseh Yego amb un temps de 2h10’44’’.




Cal felicitar també a l’organització de la cursa, les ganes i l’entusiasme dipositat perquè aquesta marató sigui any rere any més multitudinària i important arreu del món, esperem que l’any que ve pugui ser encara un altre any record i que amb el pas del temps algun día poguem ser també nosaltres els que algun dia es calçaran les sabatilles esportives per sortir a córrer pels carrers de Barcelona fins a completar el recorregut de 42km i 195 metres.


Pel que fa a mi i a nivell d’entrenaments el bon temps sembla que ha tornat i he pogut acomular dues sortides lleugeres per tornar a posar a to el cos que aniran acompanyades d’una partida de futbol demà a la tarda. El diumenge que ve toca viatje didàctic amb l’universitat a la Puglia, al sud d’Itàlia, així que de ben segur que en David ens podrà fer saber com ha anat l’experiència de la segona edició per ell de la cursa de 10km de Caldetes i que de ben segur aconseguirar reduir el seu registre de l’any passat, des d'aquí li donem tots els ànims del món per, fins i tot, si fos possible, rebaixar la seva MMP, que de ben segur que durant al transcurs de poques curses aconseguirà rebaixar!

2 comentaris:

Efectivament... Jo també vaig córrer el Marató de Barcelona i confirmo que ja tenim a la nostra ciutat un Marató a nivell internacional i a més amb unes magnífiques perspectives per créixer encara més...!!! Salutacions..!!

És espectacular com ha crescut la cursa, sens dubte. De estar al límit fa poc quan no s'arribava als 3.000 inscrits a superar els 15.000. Esperem que segueixi creixent any rere any i que,a més, cada vegada vinguin figures de més renom.

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More