OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dilluns, 26 de setembre del 2011

Makau i Roca, protagonistes amb majúscules

Dues grans notícies s'han produït aquest passat cap de setmana a nivell esportiu, les dues d'abast mundial però sobretot la segona, d'interès català.

Fa un mes Kilian Jornet reeditava la seva victòria a la Ultra -Trail du Mont-Blanc fent rècord de la prova (20 h 36'), confirmant novament que és d'un altre planeta -cosa que d'altra banda ja sabíem -. Al juliol dos triatletes batien el rècord del món en distància IM, l'alemany Andreas Raelert en categoria masculina (7 h 41' 43'') i la britànica Chrissie Wellington en fèmines (8 h 18' 13'').

Doncs bé, aquest cap de setmana s'ha batut un altre rècord de màxim nivell com és el de marató. I no, no ha sigut altre cop el petit -i molt admirat- Gebrselassie, sinó un atleta kenyà de nom Patrick Makau. Aquest atleta de 26 anys va batre el rècord a Berlín i el va deixar en 2 h 3' 38'', 21 segons menys que l'anterior, en mans de Haile.
Makau triomfant després de creuar la porta de Brandenburg
La dada curiosa és que Makau no va poder entrar a l'equip nacional pels Mundials de Daegu degut a la tripleta de luxe que té la selecció de Kenya (Kirui or, Kipruto plata i Kiptanui). Amb aquest nou rècord, la lluita per entrar a l'equip dels Jocs de Londres es preveu feroç. 
Aquest nou registre reobre el debat sobre la possibilitat de baixar de les dues hores. Possiblement en el futur això es produirà però atenent-nos a les estadístiques, encara queda. S'ha tardat 9 anys en baixar dos minuts (Khannouchi va fer 2 h 5' 38' el 2002). 


L'altra notícia rellevant i que té relació directa amb l'esport català - que tan ens agrada ressaltar des d'aquest blog- és la segona posició que va aconseguir el gran Roger Roca dissabte a Gijón, fet que el proclama subcampió del món de duatló. En Roger va fer una aposta molt valenta a la part de bicicleta i va acabar aconseguint la plata per davant d'un altre campió, Victor del Corral, que es va endur el bronze. Primer va quedar el portuguès Sergio Silva, que va arribar quatre segons abans que Roca.

Roca, Silva i Del Corral, a l'arribada
L'endemà en Roger i en Victor completarien la gesta aconseguint el bronze a la prova de relleus mixtes junt amb Ainhoa Murua i Ana Burgos.

Estem molt contents de l'èxit aconseguit per Roger Roca ja que fa poc en aquest mateix blog el vam poder entrevistar (link entrevista) i ens va demostrar que és un gran campió, molt sacrificat. Ha fet una preparació premundial bestial i es mereixia aquesta medalla. 

Roca exultant d'alegria

Agafa'm si pots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More