OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dissabte, 28 de gener del 2012

Esmicolant rècords

En l'època en que ens trobem, parlar de rècords, de superacions constants i de arribar a punts inimaginables per a la majoria acostuma a ser normal. En tots els àmbits passa i en l'esportiu, més si cap. Sense anar més lluny el F.C.Barcelona està fent història de manera rotunda, amb claredat i inesperadament, ja que molts pocs (per no dir ningú) s'esperaven que l'equip de Guardiola donés tal rendiment quan un 8 de maig de 2008 la junta de Joan Laporta el va escollir per portar el timó de la nau blaugrana.
Dins d'aquest món de l'esport, el running no està fora d'aquesta bombolla màgica i també està ple de reptes, proves, derrotes, victòries, proeses, superacions personals i col·lectives i moments d'història, que seran recordats pels temps del temps i per moltes generacions.

A molts ens sorprèn (als propis corredors els primers) que una persona pugui córrer 160 km en 20 hores 36 minuts, el temps que va fer Kilian Jornet en l'última edició de l'Ultra Trail du Mont-Blanc, el temps que qualsevol de nosaltres gastaríem en fer la meitat d'aquesta distància (o menys!). O que una persona faci 2010 km's en 31 dies en solitari (mitjana de 70 km/dia), com va fer la grega afincada des de fa molts anys a Catalunya, Alexandra Panayotou.  

Darrere d'aquestes gestes hi ha molt d'esforç, de patiment, esperit de superació, sí, i també molt de talent. Un dels àmbits on hi ha mes talent acumulat i on cada vegada s'esta anant més al límit, estirant la corda de la incredulitat, és la prova reina, la marató.

Com informa la revista Planeta Running, aquest mateix matí s'ha disputat la Marató de Dubai, als Emirats Àrabs. A part de celebrar-se en un dels territoris més rics que hi ha actualment al món (on sembla que el concepte crisi està encara per descobrir), la Marató seria una més si no fos pel que ha passat enguany.

És habitual que, des de ja fa uns anys, cada hivern es reuneixin a Dubai els millors corredors del món en la distància, evidentment la gran majoria de raça negra. I perquè? Doncs pels premis que s'hi donen. Ni més ni menys que 250.000 dòlars pel vencedor. Tot i que el nivell és espectacular, val la pena fins i tot lluitar per entrar entre el top 10 ja que el desè s'endú 10.000 dòlars.

El guanyador d'aquest 2012 ha sigut el debutant Ayele Abshero, etíop, que ha guanyat amb un fenomenal temps de 2h 04:23. A 2:57 minuts/km.

El guanyador del 2012 a l'arribada


Tot i això, la notícia no està en la victòria d'aquest jove de 21 anys ni en els increïbles premis en metàl·lic que s'atorguen sinó en que fins a quatre corredors han baixat de 2h 05 min. i vuit de 2. 06 min.
Abshero, a més, ha batut el rècord de la prova, en mans del més gran, Haile Gebrselassie. Segon i tercer han sigut Kemal i Geneti, també d'Etiòpia.

Aquests temps confirmen aquesta marató com una de les més ràpides del panorama actual i obté, en l'edició d'aquest any, la millor mitjana en marques de la història pel que fa a categoria elit.

Ja que parlem de proves internacionals, aquí deixem un petit calendari de curses arreu del món (principalment maratons). Les dates són per anar-hi més dies a part del de la cursa ja que formen part de Sportravel, una agència que ofereix pacs de viatges a  curses de renom. Si algú pot i vol, aquí probablement trobarà alguna opció. N'hi ha que realment donen ganes d'anar-hi. Llàstima que estiguin tant lluny...


21 a 28 febrer: Marató de Tokyo
16 a 19 març: Marató de Roma
15 a 19 maç: Mitja marató de Nova York
16 a 21 maig: Marató de Xina
6 a 10 setembre: Marató Jordania
28 set. a 1 octubre: Marató de Berlin
5 a 9 octubre: Marató de Chicago
18 a 22 octubre: Marató de Groenlandia
31 oct. a 4 novembre: Marató del Marroc

Alguns dels 5164 esglaons que s'han  de fer a la Marató de Xina


Agafa'm si pots

1 comentaris:

Jo flipo, córrer a 2'57 durant 2 hores és inhumà, i més quan penses que, almenys jo, no sóc capaç ni de fer unes series de 500 metres a aquesta velocitat

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More