OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dilluns, 21 de maig del 2012

Espectacle...des del sofà

Aquest cap de setmana, suposo que com molta gent, he pogut gaudir de l'esport i de l'espectacle que aquest ens dona. Però des del sofà. Com moltes altres setmanes hi ha hagut vàries competicions importants d'alt nivell que els amants d'aquest esport hem pogut disfrutar. Hi ha hagut espectacle, emoció i esport del bo, però tot des del sofà. 
És el que té no poder córrer, que si un vol seguir connectat al running ho ha de fer a través de la televisió -o en aquest cas, de la pantalla de l'ordinador-, gaudint molt sí, i emocionant-se, també. Però queda clar que no és el mateix. No és el mateix veure-ho que practicar-ho. Però si no hi ha més remei...

El cap de setmana ens ha deixat dues grans notícies principalment, les dues molt bones per a l'esport català. 

1- La victòria de Kilian Jornet a la Zegama 2012. Tot i les dures condicions climàtiques (fred, pluja, molt de fang i fins i tot neu a dalt d'Aizkorri), el millor corredor de trail running va guanyar per 5º vegada aquesta cursa. El més espectacular és que es va quedar a només dos minuts del rècord de la prova, que va aconseguir Rob Jebb l'any 2005. Té més mèrit si és té en compte que aquell any l'anglès no va córrer amb les condicions meteorològiques que ho ha fet en Kilian aquest any.
El català va mantenir una interessant lluita amb Luis Alberto Hernando, actual campió del món. Finalment Kilian va parar el rellotge en 3 h 56' 06". La duresa d'aquesta prova i d'aquest any especialment es demostra veient els resultats. D'entre els favorits, és cert que alguns van quedar ben col·locats, com Tom Owens (3º), Tòfol (8º) o Michael Wolfe (14º). Però també és cert que alguns van quedar molt endarrere, com Gustavo Reyes (26º), Nick Clark (38º), el guanyador de la Transvulcania la semana passada Dakota Jones (40º) o Nemeth Csaba (54º). 

Kilian creuant la línia d'arribada el diumenge
En dones la vencedora va ser, al igual que el 2011, la basca Oihana Kortazar, realitzant una gran cursa i entrant en 4 h 52' 30". Segona va ser la catalana Núria Picas i tercera la sueca Emilie Forsberg.

2- El dissabte es va disputar el prestigiós Ironman de Lanzarote, un dels més importants del món. I el va guanyar el català Victor Del Corral amb un temps de 8 h 44' 40", per davant de Stephen Bayliss i Sergio Marques. El triatleta es va recuperar d'un sector de natació no massa bo per acabar el sector ciclista segon i completar la remuntada en la marató. 
La televisió canària va oferir l'arribada dels participants en directe i la veritat és que vaig sentir molta enveja sana de tots aquella valents que arribaven a la meta. Realment ha de ser una sensació increïble completar un Ironman, després de tant de sacrifici. 

L'entrega de premis posterior
Així doncs, dos bones notícies per a l'esport català en dues proves de gran nivell i amb alta participació internacional. 

Agafa'm si pots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More