OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dimecres, 16 de maig del 2012

Red Bull 7 Islands: obstacles inesperats

L'atleta català Josef Ajram no ha pogut completar el seu nou repte, més gran que mai, el Red Bull 7 islands. Just un any després de completar -i guanyar- l'Epic 5 (cinc triatlons de distància Ironman en cinc dies consecutius en cinc illes de Hawaii), enguany afrontava un nou repte però canviant la zona, concretament les Illes Canàries, i afegint dos triatlons més. Així doncs, l'atleta havia de completar un Ironman (3,8 km de natació, 180 en bicicleta i una marató a peu, 42,195) en cada una de les illes Canàries, per aquest ordre: El Hierro, La Gomera, La Palma, Tenerife, Gran Canària, Fuerteventura i Lanzarote. En total, per tal de superar el repte, Ajram havia de fer 26,6 km nadant, 1.260 pedalejant i 294 corrent. A banda de les distàncies, altres elements jugaven en contra: una orografia complicada i una calor forta, més de l'esperat. Uns elements que han resultat ser el botxí de l'atleta i que han acabat amb la seva aventura.

Ajram va completar el primer Ironman el dilluns. La picada d'una medusa, una averia en el sillín de la bicicleta que li va fer perdre 45 minuts i una circuit que no donava ni un instant de descans van fer que el català acabés en 13 hores i 27 minuts.

L'endemà, a la Gomera i ja en el segon Ironman, va completar el primer sector al mar en 1 hora i 28 minuts sense problemes. Quan encara no portava ni una hora pedalejant, Ajram es va parar en un avituallament amb problemes per respirar amb normalitat. Posteriorment, a l'hospital i després de vàries proves, es va confirmar que havia sigut a causa d'un cop de calor, a banda també de la calima i de la duresa del terreny.

Josef Ajram a l'Hospital Insular, dilluns  Font: J.Ajram
Així doncs, Ajram només ha pogut completar un dels set Ironmans que havia de fer i que l'havien de portar a acabar el repte més majúscul del seu currículum.

Ajram ha declarat després que "és possible realitzar-ho i que en un plaç raonable de temps s'ha de tornar a intentar".

Precisament molta gent ha aprofitat aquest intent fallit de l'atleta per avivar una polèmica existent des de ja fa temps. De la mateixa manera que Ajram compte amb un gran nombre de seguidors -només cal veure les xarxes socials-, també són molts els que opinen que l'atleta no és res més que una marca que s'ha sabut vendre com el millor i que ha creat un màrqueting brutal al voltant del seu lema "Where is the limit?". 
Molts que opinen que hi ha més show i espectacle que no pas esport, i que no pot ser que se'l conegui més a ell que, per exemple, als millors corredors del món de trail running, que n'hi ha molts a Catalunya. Una polèmica, doncs, que ha revifat i que sembla que va per llarg.


Agafa'm si pots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More