OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

divendres, 14 de setembre del 2012

El que s'amaga sota la manta (15-09-12)

Sovint, portats per la rauxa, la tensió o la ràbia, tendim a fer anàlisis i a dictar sentències subjectives que són injustes i excessives per aquells a qui van dirigides. Els excessos, doncs, generalment no són bona companyia, com tampoc els prejudicis, que ens poden jugar males passades. Sempre és recomanable veure les coses dues vegades abans d'opinar, tres si cal, des de diferents prismes, i no deixar-nos endur per les primeres impressions.
Ve al cas tot això perquè recentment s'han donat dos casos esportius d'impacte informatiu considerable i que fan reflexionar.
El CSD (Consejo Superior de Deportes), amb Miguel Cardenal al capdavant, ha anunciat a totes les Federacions Espanyoles esportives una retallada en subvencions que podria arribar al 40% i, fins i tot, al 50. La notícia, a la vegada que esperada, ha caigut com un gerro d'aigua freda i posa en una situació precària a la majoria de federacions, que hauran de fer mans i mànigues per no veure's forçades a prendre decisions impopulars i indesitjades. La preocupació és, lògicament, màxima entre els dirigents, els propis esportistes i els aficionats. Si, arran dels Jocs Olímpics, es va parlar de la delicada situació econòmica i social de molts esports -bàsicament femenins, com el waterpolo o l'handbol-, què passarà ara, amb aquesta nova retallada que significa gairebé un atac mortal a l'esport?

Cardenal ha imposat una retallada agònica i potser mortal  Foto: EP

Per tot això, és important tenir en compte la tessitura que hi ha darrere de tot esport, la veritable realitat, abans de jutjar als esportistes pels seus resultats. Sense que se'ls hi resti part de responsabilitat, no és fàcil poder aconseguir els resultats desitjats si no tens unes condicions mínimes adequades. 

Sovint no està de més mirar el que hi ha sota de la manta, no fos cas que ens faci canviar d'opinió

En aquest cas, les segones lectures són importants i necessàries, com també ho són en la recent destitució d'Anna Tarrés com a seleccionadora de l'equip de natació sincronitzada. Tot i les crítiques i les noticies que han aparegut en contra d'ella -que certament, no són aigua clara-, és si més no sospitosa la jugada del president, Carpena, fent fora la millor seleccionadora de l'especialitat de la història per posar-hi, segurament, la ex-nadadora madrilenya, Ana Montero, a banda de substituir el centre d'entrenament del CAR per un de Madrid. 
Sent difícil treure'n l'entrellat, una vegada més queda demostrat que no és or tot el que rellueix i que no està de més mirar el que hi ha sota la manta, no fos cas que ens faci canviar d'opinió. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More