OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dimarts, 17 de maig del 2011

Lentes millores

Aquest diumenge tocava la Cursa de Nou Barris, de 10 km, que m'havia recomanat una dona el passat gener i que, vist el calendari, em va semblar bé escollir-la. Un cop realitzada, personalment deixa una mica de desitjar i per diferents motius no és, està clar, de les millores que he fet (organització, accessibilitat).
Tot i que el dia va començar malament, s'ha de dir que va tenir final feliç. Malgrat que em vaig llevar força aviat - un ja s'acaba acostumant -, vaig perdre el tren que tenia previst agafar i ja tot va anar contrarellotge. Després d'un tren i dos metros, finalment arribo, un quart d'hora abans que es doni el tret de sortida. 
A l'arribada, cansat però satisfet
A diferència de Canet, d'aquesta cursa no en tenia gaire informació i pensava que el recorregut seria planer, amb algun desnivell poc important. Error. 
Des del primer km s'enfila una llarga baixada que ràpidament passarà a ser una pujada consistent. El recorregut en general es caracteritzarà per llargues rectes, moltes d'elles de "fals pla". El ritme que porto és força bo, probablement massa ràpid. Cap al km 4 veig al meu costat el gran Xavier Bonastre. Senyal que vaig bé. Al pas pel km 5 però noto que efectivament, tal i com ja pensava, el ritme ha sigut massa elevat. Començo a notar la fatiga a les cames i noto que altre cop, tocarà patir. Els tres últims km són llargues rectes que piquen lleugerament cap a dalt, fet que a simple vista potser no s'observa però que realment es nota. Patint de valent creuo la línia de meta cansat però content. Millor marca personal, 42:22. 151º de la general a ritme de 4:15 el km.
Analitzant les dues últimes curses, es pot observar que s'ha donat exactament la mateixa circumstància. Els primers 5 km els realitzo raonablement ràpids (a 20:30 aprox.) el que suposaria, seguint aquest ritme, fer una marca al voltant dels 41 minuts. No obstant això, els 5 últims km pago l'esforç del principi i ralentitzo el ritme, amb la qual cosa perdo mínim un minut. És qüestió doncs d'anar trobant l'equilibri per anar millorant. 

Ara toca un descans i la pròxima cursa serà, si no en sorgeix cap abans, la de Pineda de Mar el 5 de juny. Tot i això, tan en Pol com jo ja estem centrats gairebé únicament en la Núria-Queralt. Els pròxims dies i setmanes ja us anirem informant sobre l'esdeveniment així com les nostres sensacions a mes i mig que arribi el dia... Tampoc volem avançar res però ja us advertim que hi haurà una sorpresa pre-cursa que segur que us agradarà molt i on podreu participar tots aquells que vulgueu.

Agafa'm si pots

2 comentaris:

Doncs el crono de Nou Barris està força bé... felicitats..!! Suposo que tot es questió de planificar un bon pla d'entrenament en cas que vulguis baixar una mica més la teva MMP.. Peró potser ara amb la calor i l'estiu es millor córrer per sensacions.. Les curses de 10 km es multipliquen per tot arreu...!!

Gràcies Carles! La veritat és que hi ha un ampli ventall de curses de 10 km cada cap de setmana, és d'admirar.

Salutacions

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More