OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dijous, 16 de juny de 2011

A només 15 dies...

Gairebé sense adonar-nos-en estem sols a dos setmanes del gran objectiu de la temporada. Només 15 dies per afrontar la Núria-Queralt 2011. La tensió es comença a notar i, el fet de parlar-ne i estar-ne diàriament pendent, no fa res més que augmentar aquests nervis. En aquestes setmanes que queden és qüestió de seguir entrenant amb moderació i "cap" i de començar a enllestir tots els punts que involucra una prova d'aquest estil: des del material necessari - i obligatori - per la marxa així com el viatge i estada a Ribes de Freser etc. Preparar-ho tot perquè el dia D estigui tot correcte i no hi hagi sorpreses desagradables d'última hora. Igual que un triatleta amb la bicicleta, el neoprè o les bambes la nit anterior, nosaltres amb la motxilla, la roba d'hivern per la nit o l'esparadrap. Tot a punt.
El perfil de l'edició d'enguany

Ja que només resten 15 dies és bon moment d'analitzar una mica per sobre el recorregut i perfil de la competició. Tot i que l'edició d'enguany té menys km - comparant-ho amb els últims anys -, és cert també que és una de les que té més desnivell: 11.300 metres de desnivell acumulat, repartits en 5.000 de positius i 6.300 de negatius. 
Agafant com a referència el perfil i sobretot, les cròniques de companys que l'han realitzat en edicions anteriors, podem dir que cada una de les parts a tenir en compte al llarg del recorregut són:


- Pas dels Lladres: És la primera pujada considerable. Mirant imatges sembla que és una pujada llarga i dura, amb un pendent no massa exigent però que costa avançar. 

- Baixada cap al C3: Un cop arribat a dalt del Pas dels Lladres toca baixar fins La Molina, uns 10 km. Tot i ser descens, s'haurà de vigilar perquè aquest tipus de baixades en una marxa d'aquest tipus poden fer més mal que bé, bàsicament als genolls. 

- Pujada al Coll de Pal: La segona pujada considerable. Pel que sembla, unes primeres rampes molt dures amb molt de pendent i zig-zag que no deixen ni un sol moment de pausa. 

- Baixada del C4 al C5: Un descens força llarg on ja es comença a fer fosc i on, en teoria, un es pot 'relaxar' una mica (no sé perquè fa pinta que no serà així...). 

- Pujada al Coll de Bauma: Un dels trams claus. Una pujada que, tot i que aparentment no sembla massa exigent, és en el fons enganyosa. Corriols estrets, amb bastants km's a les cames i de nit, es pot fer molt dura. 

- Fins el C7: El que seria una part per reposar una mica és un trencacames de constant pujar-baixar fins arribar a Saldes. 

- Última pujada: Situada cap al km 65, toca travessar les últimes muntanyes i situar-se altre cop als 2000 metres d'alçada. 

- Tram final: Un cop arribat al penúltim control (C9) gairebé ja només queda baixar, tot i que alguna rampa sorpresa d'última hora apareixerà pel mig.

El Pas dels Lladres
Com es pot veure és un recorregut que gairebé mai et deixa estar tranquil i que fins a l'últim moment t'obliga a estar connectat. Aquestes valoracions les hem fet a partir de les opinions que heu fet en diverses cròniques però en tot cas és probable que ens equivoquem en algun punt. Si coneixeu el terreny i voleu afegir o corregir alguna cosa, n'estarem encantats.
El que està clar, d'altra banda, és que els paisatges seran segur un autèntic espectacle i plaer per a la vista, recorrent unes muntanyes precioses, de les millors del nostre país.

Per últim recordar que d'aquí una setmana posarem en marxa la PORRA NÚRIA-QUERALT, on només ens haureu de dir quin és el temps que creieu que farem tan en Pol com jo a la cursa (tenint en compte que el límit màxim de temps són 24 hores). El guanyador s'endurà un sortit de productes de la terra, de la Vall de Núria. Esperem la vostre participació!
Agafa'm si pots

1 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More