OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

divendres, 3 de juny del 2011

Núria-Queralt: només un mes

Quan queda un mes exacte per la Núria-Queralt, el gran objectiu de la temporada, és hora ja de fer el primer post. Quan un té davant un objectiu d'aquesta magnitud, són moltes les hores que ocupa pensant-hi i també són moltes les preguntes que s'arriba a plantejar: estaré preparat? Seré prou fort mentalment per tirar endavant a partir del moment en què físicament ja no pugui més? Com respondran les cames davant d'un perfil tan espectacular a la vegada que demolidor? Com passaré la nit, un dels factors més importants a tenir en compte? I un llarg etcètera.

Monistrol de Montserrat, 2010
Realment quan un s'apunta a una prova com la NQ (92 km i 10.000 metres de desnivell acumulat), totes aquestes preguntes acabant resultant, en el fons, una mica inútils. Perquè si bé és cert que pots trobar-hi resposta a totes elles (o fer-ne una hipòtesi), a l'hora de la veritat tot queda en mans de la grandiositat que té la prova, de la brutalitat del seu perfil, de la bellesa dels seus paisatges i dels mil i un entrebancs que poden sorgir en qualsevol moment. Recordo quan, a l'any 2009, afrontava la meva primera Matagalls-Montserrat, tot un mite dins de les marxes a Catalunya. Veure el perfil era aterrador i no podia fer-me la idea d'estar caminant per la muntanya durant gairebé 1 dia sencer...Ara, el repte que se'm planteja a davant és de característiques semblants però molt més dur.

Tot i això, tan en Pol com jo confiem en poder acabar aquesta gran prova. El temps és igual. El que importa és creuar la línia d'arribada en menys de 24 hores i sentir-nos uns finishers més. El respecte que li tenim és immens però això no ens fa tirar enrere. Tot el contrari, ens motiva encara més.

Aquest és el primer post d'una sèrie en què repassaré una mica tots els factors a tenir en compte de cara a la realització de la cursa. Més o menys aquests són els aspectes a comentar:

- El perfil/recorregut, amb els punts claus.
- El planning de viatge  abans de començar la cursa.
- El material necessari per anar ben preparats.

S'ha de dir que segurament, tan per la part d'en Pol com per la meva, la preparació no ha sigut la desitjada. La falta de temps per entrenar ha sigut una pesada llosa que veurem fins a quin punt ens perjudica... Amb el que sí comptem ja des de l'inici és amb una il·lusió i una motivació insuperables. Mentalment confiem en nosaltres mateixos. El cap no ens fallarà - o això esperem -. El cos... ja ho veurem.

Per tancar aquest primer post introductori explicaré la sorpresa que us teníem preparada des de fa temps. Hem decidit fer una PORRA NÚRIA-QUERALT en què tothom que vulgui hi podrà participar. Què s'ha de fer? Senzillament ens haureu de dir quin és el temps exacte (amb hores i minuts) que creieu que farem a la cursa (tenint en compte que el límit de temps són 24 hores).
El guanyador s'endurà un parell o tres de PRODUCTES DE LA TERRA, concretament, de la comarca del Ripollès. Així doncs només cal que participeu!


Setmanalment us anirem recordant la porra, que es posarà en marxa a finals de juny (encara sense data exacte) i que estarà oberta un parell de dies perquè tingueu temps de participar-hi tots.

Agafa'm si pots

2 comentaris:

Anims nois!!! És normal que hi hagi neguit un més avanç, de fet el meu gran repte per al 2011 és la Cavalls del vent, bastant similar a la vostre, i la veritat és que també estic una mica cagat jaaja
Salut!!!

Doncs nois... Jo estaría potser pitjor que vosaltres...!! El que si està clar es que hi haurà un moment en el que tindreu que tenir una voluntat de ferro..Quant les camés i el cansament físic us demanin parar... Es per aixó que us heu de preparar a fons.. Aquest serà el moment crític, sen's dubte... Endavant...!!

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More