OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dimecres, 28 de desembre del 2011

Sant Silvestre i la Cursa dels Nassos


És cert que si parlem de curses urbanes a Catalunya moltes són les que ens poden venir al cap, principalment per la gran quantitat d’elles, però també pot ser per la seva història,  per quantitat de corredors que cada any hi participen o per motius personals.  De ben segur però, que una de les curses que reuneix tots aquests alicients és la cursa del dia Sant Silvestre, una cursa que no només té lloc el mateix dia de l’any a diverses ciutats del món com Roma, París, Londres, Berlín o Sao Paulo (d’on n’és originària) sino que també té una certa historia. 


La cursa té els seus orígens un 31 de desembre de  a l’any 1924 quan a la ciutat de Sao Paulo van recuperar una vella tradició francesa de curses nocturnes que es disputàven la nit de cap d’any on els concursants s’iluminaven amb torxes, des d’ençà les curses de Sant Silvestre han anat captant més adeptes i any rere any són més les ciutats que ofereixen als seus ciutadans la possibilitat de correr una cursa l’últim dia de l’any.


A Barcelona aquesta cursa es diu “la cursa dels nassos” i té lloc a través d’alguns dels carrers de la ciutat comtal. L’home dels nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies li queden a l’any i que, casualment, només se’l pot veure el dia trenta-u de desembre de cada any.


Recorregut de la cursa


La primera edició de la “cursa dels nassos “ va tenir lloc l’any 1999 quan 2912 corredors es van renuir per disputar-ne la primera edició, des d’aleshores any rere any la cursa ha anat captant més corredors que decideixen que una de les millors formes de tancar l’any es poguent sortir a correr una estona pels carrers de Barcelona tot just unes quantes hores abans de s’acabi l’any i en comenci un de nou. Enguany la cursa arriva a la seva 13ena edició i s’ha establert un rècord de participants, 10.000, que és el nombre màxim de corredors que l’organització ha fixat.


La cursa any rere any també ha guanyat amb el nivell dels corredors, tant catalans com extrangers, presències de corredors com Pol Guillém, guanyador de l’edició de l’any 2001, Jose Rios, el portuguès Fernando Silva, Nacho Cáceres, Roger Roca, Just Sociats, Ilias Fifa, campió de l’edició de l’any passat o Carles Castillejo, posseidor del record de la prova en l’edició de l’any 2009 amb un temps de 28 minuts i 41 segons, fan que any rere any hi hagi més seguiment d’aquesta cursa i hi hagi cada any més corredors que vulguin participar-hi.


Sortida de la cursa


Ara cal saber simplement si havent ja assolit el número màxim de participants en la prova si l’any que ve l’organització permetrà a més corredors assistir-hi augmentant el número d’inscricpions o bé seguirà fixant com a número màxim de corredors els 10.000 que s’ha arribat aquest any.




Agafa'm si pots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More