OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dimarts, 27 de desembre del 2011

Sant Silvestre del Masnou 2011

Com l'any passat, altre cop tocava córrer el dia de Sant Esteve per cremar tot el menjar acumulat aquests dies. I també igual que 2010, tocava la Sant Silvestre del Masnou, la més antiga de Catalunya que enguany arribava a la 32ª edició.
Cap a les 10 ja estava al port del Masnou veient l'ambient i gaudint de les curses infantils. La dels homes (després de la de les dones) no es feia fins les 11:45 així que tranquil·litat. El fred que ens rebia a primera hora anava disminuint gràcies a la presència del sol, que en certs moments picava de valent. 

Amb una mica de retard i després d'una llarga espera, arribava ja el moment de començar. Tot i que aparentment semblava que el circuit havia canviat, després es va poder veure com no era així i continuava sent el mateix d'altres edicions. 
La sortida va ser una mica caòtica, amb molts corredors al voltant i amb moltes dificultats per agafar un bon ritme. En aquests casos no portes el ritme que tu decideixes i vols sinó el que t'obliguen a portar la resta de persones que t'envolten. Així doncs, fins a l'inici de la segona volta (cap al km 1,5) no puc córrer més alliberat i amb menys pressió. Havia sortit sense cap objectiu de temps concret excepte el de millorar la marca de l'any passat. Els entrenos específics d'aquestes setmanes i el fet de ser un 5.000 però, em van fer tirar des del principi a un ritme fort. Al llarg de la segona volta s'havia de sortir del port (en direcció contrària a Barcelona) i arribar a mig passeig fent el tram d'anada per la part de sorra, que sempre costa una mica més. 

Sortida de la Sant Silvestre del Masnou 2011


Mentre avanço corredors em fixo en un home que feia estona que el tenia al costat i que, sens dubte, portava un ritme molt bo que anava en augment. Sense pensar'm-ho, decideixo seguir-lo quan ja tornem cap al port. La última recta per la part de dalt se'm fa molt llarga i pateixo, intentant mantenir el ritme. A falta d'uns 800 metres avanço la llebre dels 20 minuts tot i que l'home al que seguia se m'ha escapat. Últim gir a l'esquerra i ja només falta la recta final. Accelero el que puc (no gaire) i arribo amb un temps real de 18:51, 8º de la categoria i 236 de la general (de 1000).

Sembla ser, pels comentaris posteriors de molts corredors, que el circuit no arribava a completar els 5 km i es quedava en 4,8, més o menys. Per això he decidit no agafar la meva marca com a oficial i sumar-li uns 30 segons. Així doncs, tot i que és molt difícil saber exactament amb quan hauria fet aquests 200 metres que faltaven, agafo 19:25, que segueix sent marca personal. Deixant de banda temps i resultats, em quedo amb les sensacions i el ritme (3:46 el km).

Personalment em molesta força això del recorregut. En una cursa ja de per sí cara (12 € per 5 km) s'hi uneix un recorregut curt i complicat, ja que pel nombre de corredors participants (segurament un nombre excessiu), alguns llocs eren massa estrets i alguns dels girs que es feien, massa perillosos. És interessant el que es diu a la crònica de la cursa del grup Lluïsos de Mataró.

Moments prèvis a la Cursa dels Nassos 2010

Ara marxaré dos dies a la neu (Setcases, Vallter 2000) on caminaré amb raquetes de neu i grampons. Quan torni ja només quedaran dos dies per la gran cita, la Cursa dels Nassos. En Max, en Joan, en Niko, l'Oscar i jo hi anirem amb ganes d'aconseguir grans resultats. Això esperem!



Agafa'm si pots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More