OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dimarts, 16 d’octubre del 2012

A la velocitat del so (16-10-12)


Hem sempre parlat i destacat esportistes del món del running, però si aquest cap de setmana hi va haver un veritable protagonista, aquest va ser l’austríac Felix Baumgartner. Una campanya publicitària i d’esponsorització d’uns 50 milions d’euros per part de Red Bull va permetre que diumenge passat, després d’haver posposat per ben dues vegades el salt, l’objectiu de batre la barrera del so en caiguda lliure per part de Felix es fes realitat.

El valent esportista a punt de saltar   Foto: Abc.es

Corrien les 6 de la tarda del diumenge quan milions d’espectadors (només a través de Youtube ja n’eren 8  de milions) esperaven en directe veure la posada en escena que acabaria amb el salt final des d’una altura vertiginosa de 39.000 metres. Després d’una ascensió que va durar al voltant de les 2 hores i 40 minuts i d’haver superat la línia d’Armstrong –altura on a partir d’aquesta la pressió és talment baixa que la sang bull a temperatura ambient, situada entre els 18900 metres i 19350 metres– l'austríac va assolir finalment l’altura desitjada per començar la despressurització. A continuació, el salt, arribant fins als 39.000 metres Baumgartner va batre també l’anterior rècord de Joe Kittinger (que precisament era el màxim responsable tècnic del salt de Felix), que l’any 1960 va fixar aquesta marca al ser la persona que havia volat més alt amb un globus.

Un saltador amb paracaigudes assoleix els 190 km/h i Baumgartner va assolir els 1342 km/h


Finalment la porta es va obrir i Felix es va quedar dempeus davant un precipici de 39 km, unes imatges espectaculars. Un cop fet un senyal conforme tot anava bé, va saltar al buit i va començar a baixar fins a arribar a una velocitat de 1342 km/h, superior a la velocitat del so. Després d’un descens en caiguda lliure d’una mica més de 4 minuts es va desplegar el paracaigudes sense problemes i l’aterratge va ser perfecte.

Pels que no vam poder viure el “llançament de l’home a la lluna”, de ben segur que recordarem aquesta fita com una de les més impressionants que l’home ha fet mai.


Max Ros
Agafa'm si pots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More