OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dijous, 8 de novembre del 2012

"No somos Roma" (08-11-12)

Tot i que encara en queden vuit, d'aquí a menys d'un any -el 7 de setembre de 2013- a Buenos Aires es decidirà quina ciutat acollirà els Jocs Olímpics de 2020. Les ciutats que aspiren a organitzar l'esdeveniment esportiu més important del món són Istanbul, Tòquio i Madrid, després que Doha i Bakú no passessin el tall que fa va fer el COI (Comitè Olímpic Internacional) el 23 de maig a Quebec. 

La de Madrid 2020 és la quarta candidatura oficial que realitza la capital espanyola, després d'intentar acollir els Jocs el 1972, 2012 i 2016. Per tant, és també la tercera consecutiva. Inicialment la llista de candidats tenia una ciutat més, Roma, però aquesta va decidir fer marxa enrere a última hora veient que l'economia italiana no estava per gaires alegries. Una decisió sensata i lògica, adequada als temps que corren i a la crisi que tan mal està fent. No ho va veure així, en canvi, l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, que el setembre va afirmar que el projecte tirarà endavant perquè "no somos Roma". Desgraciadament, la senyora Botella té raó. Madrid no és com Roma. Mentre que la capital italiana ha tirat de pressupost, d'estudis i anàlisis econòmics i financers per veure que és inviable ara mateix plantejar un projecte com és el de ser la seu de tot uns Jocs, Madrid es fa el despistat i segueix endavant. 

Rogge i Botella, en un encontre  Foto: Intereconomia
Però alerta, perquè els contratemps van sorgint, poc a poc. Segons desvelava El Economista, Mariano Rajoy va prometre al màxim dirigent del COI, Jacques Rogge, que el país no hauria de rebre un rescat econòmic. Això, a dia d'avui, no està gens clar i ahir mateix es va saber que Espanya no podrà complir amb l'objectiu de dèficit previst per 2012. Però tampoc per 2013 ni 2014. 

A banda de la crisi, fets com la tràgica festa al Madrid Arena també es tenen molt en compte

Al terrorífic escenari econòmic actual s'hi afegeixen més problemes, no de poc pes precisament. La trista notícia de la festa celebrada al Madrid Arena, amb quatre víctimes mortals, és un despropòsit més a afegir a la llarga llista de pèssimes notícies que s'estan donant lloc a Espanya. Tal i com explica l'experimentat periodista del diari Sport, Carlos Galindo, el COI està pendent de tot, de cada pas que fan les ciutats candidates. I a banda de la crisi, fets com la tràgica festa de Halloween també es tenen molt en compte. 

Em sembla surrealista que Madrid, amb la que està caient, encara és plantegi acollir els Jocs. I, perquè no és cap atac personal a la capital, tampoc em fa gaire bona olor la candidatura Barcelona-Pirineu 2022 per organitzar els Jocs d'Hivern. Millor deixar projectes complicats de difícil previsió i dedicar-se amb cos i ànima a organitzar esdeveniments que han demostrat ser més rentables, fàcils i igual de bonics, com els X-Games, grans partits de futbol o etapes ciclistes. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More