OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

diumenge, 13 de gener del 2013

Asics Noosa Tri, més que colors i dibuixos

Els reis -en forma de germà, concretament- em van portar unes noves companyes de fatigues. No és que les que tinc ara estiguin malament -crec que encara poden durar-me forces mesos- però si es pot tenir un recanvi, millor que millor. Concretament són les Asics Gel Noosa Tri 8. Sí, aquelles tan cridaneres i llampants. Divendres les vaig estrenar amb 14 quilòmetres i la veritat és que vaig tenir bones sensacions.



Sempre m'havien cridat l'atenció -com la majoria, suposo- pel seu disseny atrevit i els seus colors, pels seus cordons -un de cada color-, pels seus petits dibuixos... Però, és clar, el que realment és important en una bamba és la seva sola, el seu amortiment o la seva puntera i no pas els colors, que tot i cridar-nos l'atenció, al cap i a la fi només són un element secundari -que tot i així moltes vegades és decisiu a l'hora de seleccionar unes o altres-.

Fins ara només he portat dues bambes i una de les dues, les Asics Trainer, m'agraden moltíssim. Molt còmodes, resistents, lleugeres... Un guà, vaja. Les Noosa són semblants, però amb alguna diferència.

Pel que fa al disseny, destaca per la seva varietat de colors i el seu disseny. Taronja, verd, blau, negre, groc, lila, vermell i blanc. I tots aquests, en diferents tonalitats. Tots barrejats entre ells. I, a més, els seus dissenyadors -japonesos- hi incorporen dibuixos. Aquest model des del seu origen està fet especialment pel triatló. És per això que en diversos racons s'hi poden veure triatletes nedant, pedalejant i corrent. Fins i tot la bamba porta uns cangurs de Kona -el paradís del triatló- i unes paraules a la puntera. En definitiva, és d'aquelles bambes que no deixa indiferent a ningú. O t'enamoren o les cremaries a la foguera de Sant Joan.



Però deixant de banda l'estètica, les característiques de les Noosa Tri 8 no disten gaire de les de les Tri 7. 
Amb un pes d'aproximadament 275 grams -gairebé igual que les Trainer-, el model és mixta no radical, tan per a entrenaments exigents com per competicions suaus. 

Perfil:

- Corredor neutre o amb lleugera pronació.
- Realment serveixen per a totes les distàncies, tot i que depenent del ritme, sobretot van bé per a 10 km. Això sí, és recomanable no utilitzar-les en ritmes més ràpids a 3:45 min/km. 
- Tot i estar fetes per a triatletes, evidentment són totalment aconsellables per a corredors "a seques".

Característiques a destacar:

- És una de les millors bambes del mercat pel que fa a ventilació, sobretot en la part davantera amb una doble malla que assegura el pas de l'aire i la frescor. Molt transpirables. Però atenció que les tires d'una bamba no només serveixen per posar-hi colors i dibuixos sinó que són essencials per a l'ajust, donant força i resistència.


- S'adapta i s'ajusta molt bé al peu.
- S'agafa perfectament a tot tipus de terrenys -tenint en compte que no es poden portar per muntanya-.


- Gaudeix d'una gran durabilitat.
- L'amortiment -Asics en aquest aspecte lidera el mercat-, basada en el "Gel", que en el cas de les Noosa està present tan al davant com al darrere, tot i que només es visualitza al taló. Aquest gel està complementat pel Solyte -derivat de l'espuma EVA-  i el DuoMax (present al voltant de l'arc central).


- Pel que fa a la torsió i flexió, se n'encarrega el Propulsion Trusstic, una peça molt resistent i dura que està situada just al mig de la sola, que proporciona al corredor seguretat. Realment dóna la sensació que la bamba no cedeix amb facilitat.


- Un altre element important és l'I.G.S. -Impact Guide System-, situat a la part del taló i que permet guiar la petjada, de manera que la mateix bamba s'encarrega de seguir el millor sentit a l'hora de córrer, evitant una mala trepitjada del peu.


- Els cordons, a banda de ser un de cada color, són tradicionals, com els de totes les bambes. Però, quan un adquireix les Noosa, també et ve de regal un pack de cordons elàstics - a l'estil Salomon-, perquè el corredor pugui escollir quin sistema li és més còmode.

Aquest anàlisi, tot i que és específic de les Noosa Tri 8, es pot aplicar a moltes altres bambes Asics ja que moltes de les seves característiques aquí citades estan presents en models com Trainer, Kayano, 2170, Nimbus...

L'experiència permet provar diferents marques i models i comparar. Tot i la meva curta carrera, en breu podré comparar les Trainer amb les Noosa. Ja us diré el què!

Fotos: pròpies


David
Agafa'm si pots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More