OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

diumenge, 27 de novembre del 2011

Com més, millor

Si es dona una ullada al panorama actual del running - i les seves variants com el trail running -, podem veure com el ventall de proves disponibles a tot arreu i per a tots els gustos s'està diversificant cada vegada més, degut en part a aquest boom que ha patit el running i que és per estar-ne contents. Això fa que les competicions que ja hi havien es mantinguin i que en vagin sorgint de noves constantment. I en tot aquest procés és interessant observació que se'n pot fer: la tendència dels molts corredors a passar-se a la ultradistància quan, per exemple, les maratons ja no els satisfan tot el que voldrien. I, per tant, si hi ha demanda acaba apareixent la oferta. 

Per una banda, aquests dies ha aparegut el nou calendari 2012 de la Lliga Catalana d'Ultraresistència en la seva segona edició. L'acord de la FEEC amb la marca Lafuma fa que el nom oficial sigui I Copa Catalana FEEC-Lafuma de Curses d'Ultraresistència. El calendari, amb proves ben dures i exigents, queda així:

Imatge de la Núria-Queralt 2011




- 28-29 abril: II Ultra Trail de Barcelona (pàgina web)

- 2-3 juny: III Ultra Trail Coll de Nargó (web)

- 16-17 juny: III Emmona (web) - Campionat de Catalunya

- 30 juny- 1 juliol: XXII Núria-Queralt (web)

- 22-23 setembre: I Ultra Trail Costa Daurada 






Coincidint amb l'aparició d'aquest calendari, aquesta setmana també ha deixat una notícia interessant: un nou Trail. Es tracta del Swiss Iron Trail, que segons creuen els organitzadors pot arribar a fer ombra al gran Ultra Trail Mont Blanc. La cursa comptarà amb un recorregut de 200 quilòmetres, 11.500 metres de desnivell positiu i un total de desnivell acumulat de 24.200. El director, Andrea Tuffli, explica que a banda de xifres, s'ofereix al corredor uns paisatges excel·lents i amb molta història. La sortida, a Pontresina, té una gran tradició en esports de muntanya, mentre que l'arribada, Chur, és la ciutat més antiga de Suïssa. A més, els participants travessaran les glaceres de Morteratsch i Pers o Piz Nair, el punt més alt de la cursa amb 3.022 metres. A banda dels propis corredors que apostin directament per aquesta prova, els organitzadors esperen també acollir aquells corredors que s'hagin quedat sense plaça a la UTMB o al Gran Raid de la Reunión.

Com es pot veure, una nova prova que es situa per sobre dels molt complexes 166 km de l'Ultra Trail Mont Blanc arribant als 200. Aquestes distàncies, tot i que aparentment - i a la pràctica - costen d'assimilar per a un corredor normal, acostumen ja a ser cada vegada més habituals

Si no, només cal veure una cursa que alguns han qualificat com la més dura del món - etiqueta sempre delicada de col·locar - i que representa el més difícil encara. Parlem del Tor des Géants, una bogeria de 330 km pels Alps italians i amb 24.000 metres només de desnivell positiu, algo així com pujar tres vegades consecutives l'Everest. Amb sortida i arribada a Courmayeur, aquesta cursa és d'auto-suficiència i fixa un màxim de 150 hores per a poder completar-la. 

Vist tot això, dona la sensació que gairebé ja no hi ha límit i que no se sap fins a on es pot arribar. Cada vegada son més els que aposten fermament per la ultradistància, o com a mínim això sembla. Què n'opineu?




Agafa'm si pots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More