OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dimecres, 25 de juliol del 2012

Jocs Olímpics de Londres: seguiment i protagonistes

Els Jocs Olímpics de Londres estan a tocar i, de fet, en dos dies es celebrarà la cerimònia d'inauguració, que dóna el tret de sortida a la gran cita esportiva mundial.

Els Jocs es podran veure per La 1 de Televisió Espanyola (gairebé tot el dia) i pel canal esportiu Teledeporte, aquest sí, les 24 hores del dia. 
Tot i això, a través d'Agafa'm si pots, ja sigui des del propi blog o sobretot des de Facebook i Twitter, us anirem informant del més destacat. Evidentment ens centrarem en l'atletisme, que donarà molt de joc i que ens farà viure unes disputes entre atletes molt esperades i emocionants. 
El duel Blake-Bolt, Kiplagat-Radcliffe, Bekele-Kiprop... Tot això i més es podrà viure a partir del 3 d'agost. 

A més, la web Vavel.com, un dels diaris digitals esportius més complets del moment, també farà un especial de gran magnitud dels Jocs Olímpics amb prèvies, cròniques, declaracions dels protagonistes i anàlisi dels participants i de les rivalitats entre d'altres.

D'entrada, aquí teniu alguns dels que seran els principals protagonistes d'aquests Jocs Olímpics de Londres. A gaudir-ho i a passar-ho bé!

- Usain Bolt: Amb un temps de 9,58 segons en els 100 metres, és el principal favorit a la medalla d'or. Però comptarà amb un dur rival i segurament inesperat, el també jamaicà Yohan Blake, actual campió del món. Com sempre, la prova dels 100 metres, tot i la seva curta durada, serà una de les més esperades i vistes dels Jocs.

- Yelena Isinbayeva: Campiona europea i olímpica, busca la seva tercera medalla d'or i, potser també, superar el rècord del món que va establir ella mateixa a Pequín amb 5 m. i 15 cm. Tot i haver fallat en alguna de les últimes grans competicions internacionals, és la principal i gairebé única favorita i només ella pot perdre la medalla. La princesa russa vol tornar a volar molt alt.

- Kenenisa Bekele: Un dels millors atletes de fons de la història, defensarà a Londres les medalles d'or en 5.000 i 10.000 metres. Veure córrer Bekele és un goig, amb el seu ritme fàcil i la seva facilitat per vèncer quan ell ho vol. Però tampoc ho tindrà fàcil. El seu germà Tariiku intentarà batre'l, així com Labat o Kiprop.

Bekele celebrant l'or als Jocs de Pequín

- Michael Phelps: Les 8 medalles de Pequín peses força però l'americà vol seguir fent història. Als seus 27 anys, aspira aquesta vegada a 7 medalles, com els 100 i 200 metres papallona o els 200 i 400 metres estils. Tot i el ventall de rivals que intentaran guanyar-lo, està per sobre de tots un del mateix país: Ryan Lochte.

Phelps celebrant un dels molts èxits que ha aconseguit

- Roger Federer: Amb la baixa de Rafa Nadal, el suís es presenta com el principal favorit a endur-se l'or en individuals, sempre sense oblidar al fins ara número 1, Novak Djokovic. Després de guanyar Wimbledon, i tenint en compte que els Jocs es disputaran a les mateixes pistes (All England Club), Federer aspira a un or que faria encara més gran el seu palmarès. 

- Neymar: El futbolista brasiler és la gran estrella del futbol. La seva selecció és la gran favorita i ell, el gran protagonista. Quan molts ja el posen gairebé al nivell de Messi o Cristiano Ronaldo, Neymar té en els Jocs una ocasió de demostrar la seva qualitat. 

El futur jugador del Barça vol demostrar el seu talent

- Lebron James: Amb una temporada magnífica (MVP de l'NBA i campió de l'anell), l'americà vol acabar millor que mai aquest any amb una medalla d'or. Junt amb Bryant, Durant, Williams o Anthony, James disputarà els seus tercers Jocs tot i tenir 27 anys. 

- Gómez-Noya: L'espanyol és el principal aspirant a l'or en triatló. Campió del món i d'Europa, no ho tindrà gens fàcil. Els seus màxims rivals jugaran a casa i amb tota l'afició a favor: es tracta dels germans (tot i semblar bessons) Brownlee, que venen molt fort i que probablement s'ajudaran mútuament per deixar en fora de joc al gallec. Dels dos, sobretot s'haurà de tenir en compte al més jove, l'Alistair. 

Gómez-Noya a la dreta, al costat dels germans Brownlee

- Iker Martínez i Xabi Fernández: Els regatistes bascs intentaran tornar a aconseguir la medalla d'or després de la plata a Pequín 2008 i de l'or a Atenes 2004. Considerats els millors del món en el 2011, els dos són molt favorits a endur-se una medalla. 

- Bradley Wiggins: El britànic, que competirà a casa, ve de guanyar el Tour de França 2012 i, per tant, amb la màxima confiança possible. Tot i els molts ciclistes que poden aconseguir medalla (Cavendish, Sagan, Cancellara, Evans, Nibali, Gilbert...), Wiggins intentarà tancar una temporada que, amb un or, seria gairebé impossible de millorar. 

Wiggins de groc, durant el Tour 2012


Agafa'm si pots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More